Tuesday, 21 May 2013

Promotions to the cadre of HSG I (Postal) of AP Circle


Written By Admin on 20 May 2013 | Monday, May 20, 2013


Circle Office, Hyderabad, vide memo no ST/4-1(P)/2013 dated 20.05.2013, has ordered the following promotions in   the cadre of HSG-I (Postal) in the pay band-2 of  Rs.9300-34,800 with Grade Pay Rs.4,600/- to the following HSG-II(Postal) officials  and allotted to the regions noted against their names with immediate effect until further orders.

The following promotions are subject to the outcome of  Hon’ble CAT, Hyderabad Bench interim orders dated 1/5/2013 of OA NO.582/2013 filed by K.Dayanand & 11 others. 

PART-A(Allotments) 
                                   
SL NO
           Name & Designation(Sri./Ms)
Cat
Region in which working
Region to which allotted
1
G.Nageswara Rao ,Postmaster , Amadalavalasa HO
ST
VM
Visakapatnam
2
B L Sandhya Rani   A/cs,PM,Hanamkonda Dn
SC
HR
Hyderabad
3
S.Sreeramulu,,DPM, Vijayawada HO
ST
Vijayawada
Vijayawada
4
D.Bala Raju,DPM, Tekkali HO
OC
VM
Visakapatnam
5
S.Ch.Durgaiah, APM(Accounts), Adoni HO
ST
Kurnool
Kurnool
6
PBS Prasad, PM Waltair RS HO
ST
VM
Visakapatnam
7
K.V.Subba Rao, Postmaster Gudur HO
OC
Vijayawada
Vijayawada
8
K.Ananda Rao,  Dy PM, Visakapatnam HO
SC
VM
Visakapatnam
9
K.Ravindra Kumar,PM , Begum Bazar
OC
HCR
HCR
10
K.Ganesh, PM, Kurnool HO
OC
Kurnool
Kurnool
11
B.Murali Krishna Murthy,SPM,Sanath Nagar IESO
OC
HCR
HCR
12
P.Janardhan Naidu, PM, Chandragiri HO
OC
Kurnool
Kurnool
13
M.Shivaratnam, PM,Eluru HO
OC
Vijayawada
Vijayawada
14
SVS Padma, APM, Hyd GPO
OC
HCR
HCR
15
S.UmaMaheswara Reddy-A/Cs,APM, Vijayawada, HO
OC
Vijayawada
Vijayawada
16
M.Tirumala Rao,PM,Tenali HO
OC
Vijayawada
Vijayawada
17
K .Vasanthi, DPM(SB), Chandra Giri HO
OC
Kurnool
Kurnool
18
M.Subramanyam, SPM , VK Puram SO
OC
Vijayawada
Vijayawada
19
S.Ramalingeswara Rao, PM, Avanigadda HO
OC
Vijayawada
Vijayawada
20
K.Subbanjaneyulu, PM, Srikalahasthi HO
OC
Kurnool
Kurnool
21
YSSV Prasad, Offtg PM, Amalapuram HO
SC
VM
Visakapatnam
22
BVN Suresh, APM(RD), Nellore HO
OC
Vijayawada
Vijayawada
23
B.Phani Kumar, PM, Kothagudem Colls HO
OC
Vijayawada
Vijayawada
24
Sk.Khader Basha, Mangalgiri HO
OC
Vijayawada
Vijayawada
25
G.Bala Showry, DPM, Mangalagiri HO
OC
Vijayawada
Vijayawada
26
B.Sunanda, Madanapalle HO
OC
Kurnool
Kurnool
27
Ch Eswara Prasad, SPM, Gandhi nagar SO
OC
Vijayawada
Vijayawada
28
K.Naga Srinivas, DPM, Sattenapalle HO
OC
Vijayawada
Vijayawada
29
V.Rajesh, SPM, Dargamitta SO
SC
Vijayawada
Vijayawada
30
S.Chandrasekhar, Manager PSD, Vijayawada
OC
Vijayawada
Vijayawada
31
G.V.Satyanarayana, Brig. APS HQ Eastern Command
OC
APS
APS
32
T.V.Krishna Rao, APM, Vijayawada HO
OC
Vijayawada
Hyderabad
33
N.Padmaja, DPM, Musheerabad DSO
OC
HCR
HCR
34
B.V.Srinivasa Rao,APM(SB HO), Sec’bad HO
OC
HCR
HCR
35
K.Naga Malleswari, Asst Manager PSD, Vijayawada
OC
Vijayawada
Hyderabad
36
TBR Prasad, PM, BK Pet HO
OC
Vijayawada
Hyderabad
      37
R.Nirmala, APM(SB), Anantapur HO
OC
Kurnool
Kurnool
38
B.Satyanarayana, Asst Manager PSD, Hyd
OC
HCR
HCR
39
T.S.R Prasad,Offtg PM, Bapatla HO
OC
Vijayawada
Hyderabad
40
P.Sreenivasa Rao, PRI(P), Hyderabad Jubilee HO
OC
HCR
HCR
41
Sk.Karimulla, APM(SB), Gudur HO
OC
Vijayawada
Hyderabad
42
P.Sudhakar, DPM(SB), Srikalahasthi HO
OC
Kurnool
Kurnool
43
G.RamaKrishna Reddy, APM , Hyd GPO
OC
HCR
HCR
44
B.Subhakara Rao, APM SB, Rajahmundry HO
SC
VM
Visakapatnam
45
G.Shyam Kumar,, DPM, CHirala HO
SC
Vijayawada
Hyderabad
46
Y.Prasad, PM , Razole HO
SC
VM
Visakapatnam
47
K.Ranganatham,APM(A/cs, ), Tirupati HO
OC
Kurnool
Kurnool

PART-B(POSTINGS IN HCR)

The posting orders in respect of officials allotted to Hyderabad City Region is as below and the officials are directed to join their posting immediately .

SL NO
Name (Sri./Ms)
 Present posting
posting on promotion to HSG-I
1
K.Ravindra Kumar,
SPM, Begum Bazar
SPM, Begum Bazar
2
B.Murali Krishna
SPM, Sanath Nagar IE SO
DPM, Khairatabad HO
3
SVS Padma
APM, Hyderabad GPO
DPM, Delivery , Hyderabad GPO
4
N.Padmaja,
DPM, Musheerabad DSO
DPM, Station, Kacheguda
5
BV Srinivasa Rao
APM(SB HO), Secunderabad HO
DPM-I Secunderabad HO
6
B.Satyanarayana
Asst Manager, PSD, Hyderabad
Manager , PSD, Hyderabad
7
P.Srinivasa Rao
PRI(P), Hyderabad Jubliee HO
DPM, Hyderabad Jubliee
8
G.Rama Krishna Reddy
APM, Hyderabad GPO
DPM, Treasury , Hyderabad GPO

Sunday, 19 May 2013

Solved Questions of Postal/Sorting Assistant Exam held on 19 May 2013




General Awareness Section: Questions with Answer Key
Circles Covered: Delhi, Jammu & Kashmir, Punjab, Uttarakhand and U. P. circles

Prepared by: currentaffairs4examz.blogspot.com


Q1. The minimum number of members whose presence is essential for transacting the business of either house-Lok Sabha or Rajya Sabha shall be:
(A) 100members
(B) 1/2 of the total number of members of the house
(C)1/5 of the total number of members of the house
(D)1/10 of the total number of members of the house
Ans. (D)1/10 of the total number of members of the house

Q2. When the branch of a tree is shaken violently, the leaves fall. This happening can be explained by:
(A) Joules 2nd law of motion
(B) Newton's 3rd law of motion
(C) Joules ist law of motion
(D) Newton's 1st law of motion
Ans. (D) Newton's 1st law of motion

Q3. When 'Sepoy Mutiny or the Great Revolt' took place, who was the Viceroy of India
(A) Lord Canning
(B) Lord Minto
(C) Lord Rippen
(D) Lord Curzon
Ans. (A) Lord Canning

Q4. Which layer of the atmosphere is closest to the Earth:
(A) Stratosphere
(B) Ionosphere
(C) Mesosphere
(D) Troposphere
Ans. (D) Troposphere

Q5. Which among these is a credit rating agency:
(A) NSE
(B) BSE
(C) ICRA
(D) SEBI
Ans. (C) ICRA (investment information and credit rating agency of India limited.)

Q6. Which of the following gases are given out during Photosynthesis?
(A) Nitrogen
(B) Hydrogen
(C) Oxygen
(D) Carbondioxide
Ans. (C) Oxygen

Q7. Name the king of Kannauj whose daughter Sanyogita was abducted by Prithviraj Chauhan from her Swayamvar?
(A) Jayadev
(B) Lakshman sen
(C) Bhoj
(D) Jaychand
Ans. (D) Jaychand

Q8. The thumb nail get fixed easily into the wood because:
(A) more force works on less area
(B) less force works on more area
(C) more area work on less force
(D) more area work on more force
Ans. (A) more force works on less area

Q9. As per protocol second highest post of after President in India
(A) Prime Minister
(B) Vice President
(C) Chief Justice
(D) Leader of opposition in Lok Sabha
Ans. (B) Vice President

Q10. Who is the Deputy Chairman of Rajya Sabha at Present:
(A) Najma Heptulla
(B) Pratibha Patil
(C) K. Rahman khan
(D) P.J. Kurien
Ans. (D) P.J. Kurien

Q12. What is the status of India in the world in terms of steel production?
(A) 7th
(B) 10th
(C) 5th
(D) 6th
Ans. (C) 5th

Q13. Bula Chaudhary is related to which sport event:
(A) Cricket
(B) Badminton
(C) Swimming
(D) Golf
Ans. (C) Swimming

Q14. Which of the following act as decomposers in an ecosystem?
(A) Putrefying bacteria
(B) Rhizobium bacteria
(C) lactobacillus bacteria
(D) Cyanobacteria
Ans. (B) Rhizobium bacteria

Q15. Which sport personality has won the the Indian Grand Prix 2012 at the Buddha International Circuit for the second time?
(A) Mark Weber
(B) Lewis Hamilton
(C) Sebastion Vettel
(D) Fernando Alonso
Ans. (C) Sebastion Vettel


Q16. Finance ministry has kept some services under the negative list which means:
(A) Service tax would be levied @ 12% on those services
(B) Service tax would be levied by State Government on services in negative list
(C) Service tax would not be levied against those services
(D)  Service tax would be levied at highest rate on those services
Ans. (C) Service tax would not be levied against those services

Q17. How many districts of the country were initially covered under the Direct Benifit transfer scheme started from January 1,2013?
(A)43
(B)34
(C)20
(D)29
Ans. (C)20

Q18. Which among the following have been conferred with Rajiv Gandhi Khel Ratna Award in 2012?
(A) Mary Kon and Anup Kumar
(B) Saina Nehwal and Sushil Kumar
(C) Deepika Kumari and Yuvraj Singh
(D) Yogeshwar Datt and Vijay Kumar
Ans. (D) Yogeshwar Datt and Vijay Kumar

Q19. Rath Yatra- This famous festival is held in?
(A) Odisha
(B) West Bengal
(C) TamilNadu
(D) Karnataka
Ans. (A) Odisha

Q20. In the 92nd constitutional amendment, how many languages were added to the 8th schedule of the constitution?
(A) 4
(B) 3
(C) 2
(D) 5
Ans. (A) 4 (Bodo, Maithili, Dogri, and Santali languages)

Q21. United Nationa has released "one women Album on the occassion of International Women's Day. Name the indian artist of that Album?
(A) Mallika Sarabhai
(B) Amjed Ali Khan
(C) A.R. Rahman
(D) Anoushka Shankar
Ans. (D) Anoushka Shankar

Q22. President appoints Chief Election Commissioner & Election Commissioners. They have tenure:
(A) Till age of 65 years
(B) 6 years, or upto the age of 65 years, whichever is earlier
(C) 5 years
(B) 6 years
Ans. (B) 6 years, or upto the age of 65 years, whichever is earlier

Q23. This State contributes 70% of India's coffee and silk. Options Given. Which is this state.
(A) Rajasthan
(B) Punjab
(C) Karnataka
(D) Assam
Ans. (C) Karnataka

Q24. Ebb & Flow is:
(A) Name of a new star
(B) Unit of measurement of a liquid
(C) A missile recently launched from Odisha
(D) Gravity Mapping satellite of NASA
Ans. (D) Gravity Mapping satellite of NASA

Q25. Who was appointed as chairman of 14th Finance Commission?
(A) Sam Pitroda
(B) P.Chidambaram
(C) Montek Singh Ahluwalia
(D) Dr. Y.V.Reddy
Ans. (D) Dr. Y.V.Reddy

Prepared by: currentaffairs4examz.blogspot.com
Published by www.sapost.blogspot.com

Friday, 17 May 2013